Nyheter

Miljörådet ligger på om Älvsjövägen – äntligen svar från Daniel Hellden!

Det kom ett svar om Älvsjövägen! Miljöborgarrådet Daniel Hellden svarar äntligen Älvsjö Miljöråd genom sin sekreterare Thomas Karlsson. Det är miljörådets Sven Erik Hargeskog som gjort en kämpainsats när det gäller miljöproblemen runt Älvsjövägen och som gång på gång mejlat till Hellden, trafikpolisen och miljöförvaltningen för att efterfråga varför de utlovade åtgärderna dröjer. Det är … Continue reading »

Categories: Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Miljörådet ligger på om Älvsjövägen – äntligen svar från Daniel Hellden!

Starkt motstånd mot nya exploateringar i stadsdelen Solberga!

Älvsjö Miljöråd har tillsammans med engagerade solbergabor och Lokal hyresgästföreningen Kristallskon hållit ett antal möten i Solberga för att diskutera det exploateringsplaner som presenterats och som skulle fortsätta omgestaltningen av hela Folkparksvägen. Ingreppen är omfattande och hotar dels den skyddsklassning som Stadsmuseet gjort av hela stadsdelens kulturmiljö och arkitektoniska värden, dels hotas ekologiska värden när … Continue reading »

Categories: Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Starkt motstånd mot nya exploateringar i stadsdelen Solberga!

Det är färdigbyggt i Solberga!

Nej till ytterligare förtätning i Solberga. Den 12/9 anordnar Älvsjö Miljöråd ett möte för sakägarna (de som bor närmast) som direkt berörs av de förslag till förtätning  i Solberga och som nu ligger på bordet som förslag från Stockholms stadsbyggnadskontor. Miljörådet har tillsammans med Stockholms Naturskyddsförening tittat närmare på de natur och miljövärden som hotas … Continue reading »

Categories: Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Det är färdigbyggt i Solberga!

Välkomna till Biologiska Mångfaldens Dag 18/5 2019!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/f/0/2/alvsjomiljorad.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 2871
Categories: Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Välkomna till Biologiska Mångfaldens Dag 18/5 2019!

Mitti Söderort: Paddpatrullen är redo att rycka ut

Länk till senaste artikeln om ”paddpatrullen” från Mitti Söderort 9/4 2019 Paddpatrullen är redo för utryckning i Långsjö  

Categories: Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Mitti Söderort: Paddpatrullen är redo att rycka ut

Kom med och rädda Långsjöns paddor undan trafikdöden!

Paddrapporten, torsdag 4 april Det råder full beredskap och väntan hos alla grodvänner i Långsjöområdet. Precis som vanligt har Rädda Långsjöns Grodor organiserat upp ett nätverk med beredskap att rycka ut på ”grodvandring” för att handplocka bort alla paddor som riskerar att dödas av bilar och bussar på de hårt trafikerade vägarna i området. Många … Continue reading »

Categories: Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Kom med och rädda Långsjöns paddor undan trafikdöden!

Miljörådet krav och frågor om Älvsjövägen ställda till Trafikkontoret!

Älvsjö Miljöråd fortsätter att trycka på för skyndsamma bättringsåtgärder på Älvsjövägen. Efter åtskilliga brev och skrivelser till ansvariga på stadens Trafikkontor kan vi tyvärr konstatera att ingeting har hänt för att förbättra situationen på Älvsjövägen som fortfarande är mycket hårt belastad av bil- och lastbilstrafik. De existerande regleringarna fungerar helt enkelt inte. Här kan du … Continue reading »

Categories: Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Miljörådet krav och frågor om Älvsjövägen ställda till Trafikkontoret!

Peab bygger bostadsrätter i hårt trafikbuller ca 100m från E4/E20!

Frågan som många ställer sig när nu byggföretaget Peab väljer att utnyttja sitt bygglov i kv. Månstenen är om det verkligen finns människor som är villiga att lägga ut flera miljoner på sitt livs kanske viktigaste affär och köpa en bostadsrätt drygt 100 m från motovägen E4 / E20! Det är ett enormt bullerutsatt område … Continue reading »

Categories: Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Peab bygger bostadsrätter i hårt trafikbuller ca 100m från E4/E20!

Varför fälldes ekjätten i Långbrogårdsparken?

  En tråkig inledning på året blev det när entreprenören Peab plötsligt fällde en av Långbrogårdsparkens större ekar. Eken är en representant för en en tidigare trädgeneration och har utgjort ett viktigt biologiskt element i parkmiljön. Ekar av det här slaget är extra värdefulla då de är hem för mängder med insekter, svampar och i … Continue reading »

Categories: Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Varför fälldes ekjätten i Långbrogårdsparken?

Problemen med Älvsjövägen kvarstår!

De krav som framförts om en rad åtgärder för att komma tillrätta med trafikmiljöproblemen på Älvsjövägen kvarstår! Trots konstruktiva möten med både ledamöter i trafiknämnden och med stadens Trafikkontor och Miljöförvaltning så har inte mycket hänt. Flera miljöproblem har identifierats och dokumenterats av boende utmed vägen. Det gäller vibrationsproblem förosakade av otillåten tung trafik på … Continue reading »

Categories: Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Problemen med Älvsjövägen kvarstår!