Kom med och rädda Långsjöns paddor undan trafikdöden!

Posted by on 5 april, 2019

Paddrapporten, torsdag 4 april

Det råder full beredskap och väntan hos alla grodvänner i Långsjöområdet. Precis som vanligt har Rädda Långsjöns Grodor organiserat upp ett nätverk med beredskap att rycka ut på ”grodvandring” för att handplocka bort alla paddor som riskerar att dödas av bilar och bussar på de hårt trafikerade vägarna i området.
Många vintertrötta och kärlekskranka paddor räddas varje år och bärs bort från vägbanan för att släppas ut i lekvattnet i Långsjön.

Nu väntar vi på den stora marschen av paddor som alltså ännu inte kommit gång och det räcker att titta på termometern vid solnedgången för att förstå varför. Det är helt enkelt för kalla kvällar med temperaturer under +5°, ja tom ner mot 0°. Vi är flera som patrullerat vägnätet i området men ännu så länge är det lugnt och stilla.

Vill du vara med och göra en insats och hjälpa till för att rädda fler paddor undan trafikdöden? Vi lägger ut dagsaktuell information på denna sida om när och var det är dags att ”grodvandra”. Håll utkik!

Comments are closed.