Lyckad invigning av groddammen vid Korkskruven.

Posted by on 21 april, 2013

Invigningen av den nyanlagda groddammen vid Korkskruven i utkanten på Älvsjöskogen blev en lyckad tillställning trots busväder med regn och blåst. Mullegårdens barngrupp ”Ur och skur” spanade förgäves efter grodor. Det var helt enkelt för kallt för att några vårkänslor skulle få fart på grodorna.

Många hade hittat till invigningen av grodornas nya damm trots busväder.

DSC_0063

Två av Älvsjöskogens förkämpar invigningstalade vid Korkskruven. Nils-Erik Landell, författare och miljödebattör till vänster berättar om hur kampen för att skydda skogen som naturreservat startade för mer än 20-år sedan! Till höger Roland Berndt från Idrottsförvaltningen som basat för dammprojektet genom ”Rädda Långsjöns grodor”, en arbetsgrupp inom Långsjö Fastighetsägareförening.

 DSC_0060

Här berättar Sverker Loven, fiskebiolog på Idrottsförvaltningen, om projektet att anlägga nya dammar för att underlätta för groddjurens fortplantning. Pär Hommerberg i mitten, ordförande i Långsjö Fastighetsägareförening och medlem i Älvsjö Miljöråd invigningstalade.

DSC_0067

 

Projektet att bygga nya groddammar är ett samarbete mellan Stockholms Idrottsförvaltning, Älvsjö stadsdelsförvaltning samt föreningarna Rädda Långsjöns grodor och Stockholms Herpetologiska förening. Pengarna till dammbygget kommer från den s.k miljömiljarden.

Comments are closed.