Author Archives: Älvsjö Miljöråd

Fel av länsstyrelsen att inte begära artskyddsdispens för Solbergas mindre hackspett!

Nu anmäls Länsstyrelsen i Stockholms län av BirdLife Sverige och Stockholms Naturskyddsförening för att man inte agerat på den anmälan som Älvsjö MIljöråd lämnat in om bristande artskydd för den mindre hackspettens häcknings- och livsmiljö vid Toffelbacken i Solberga. Redan den 2 september slog Miljörådet larm till både stadens ansvariga och till länsstyrelsens artskyddsansvariga om … Continue reading »

Categories: Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Fel av länsstyrelsen att inte begära artskyddsdispens för Solbergas mindre hackspett!

Älvsjö Miljöråd har yttrat sig om förslaget till ny detaljplan i kvarteret Kavelbron

Älvsjö Miljöråd har den 29 november 2021 yttrat sig om förslaget till förändring av detaljplanen för Kavelbron 2 mfl. Kvarteret som förslaget gäller ligger mellan Segervägen och Sjättenovembervägen. Förslaget är en i en lång rad planer från Stockholms stadsbyggnadskontor som stödjer sig på Stockholms Översiktsplan från 2019 och som syftar till att göra om stora … Continue reading »

Categories: Förtätning i trädgårdsstaden, Hot mot biologisk mångfald | Kommentarer inaktiverade för Älvsjö Miljöråd har yttrat sig om förslaget till ny detaljplan i kvarteret Kavelbron

Hjälp till att rädda Herrängskogen!

Ytterligare ett uppskattat grönområde hotas i vår stadsdel! Herrängsskogen även kallad Rulleskogen är belägen intill Vantörsvägens södra sida. Skogen är kuperad och består av hällmarksskog. I de mer högglänta partierna finns inslag av kala klipphällar. I stadens egna dokument beskrivs skogen som ”mycket värdefull”. Området är klassat som ekologiskt särskilt betydelsefull skogsmiljö med skyddsvärda träd som … Continue reading »

Categories: Exploatering av naturområde, Hot mot biologisk mångfald | Kommentarer inaktiverade för Hjälp till att rädda Herrängskogen!

Miljörådet ligger på om Älvsjövägen – äntligen svar från Daniel Hellden!

Det kom ett svar om Älvsjövägen! Miljöborgarrådet Daniel Hellden svarar äntligen Älvsjö Miljöråd genom sin sekreterare Thomas Karlsson. Det är miljörådets Sven Erik Hargeskog som gjort en kämpainsats när det gäller miljöproblemen runt Älvsjövägen och som gång på gång mejlat till Hellden, trafikpolisen och miljöförvaltningen för att efterfråga varför de utlovade åtgärderna dröjer. Det är … Continue reading »

Categories: Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Miljörådet ligger på om Älvsjövägen – äntligen svar från Daniel Hellden!

Starkt motstånd mot nya exploateringar i stadsdelen Solberga!

Älvsjö Miljöråd har tillsammans med engagerade solbergabor och Lokal hyresgästföreningen Kristallskon hållit ett antal möten i Solberga för att diskutera det exploateringsplaner som presenterats och som skulle fortsätta omgestaltningen av hela Folkparksvägen. Ingreppen är omfattande och hotar dels den skyddsklassning som Stadsmuseet gjort av hela stadsdelens kulturmiljö och arkitektoniska värden, dels hotas ekologiska värden när … Continue reading »

Categories: Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Starkt motstånd mot nya exploateringar i stadsdelen Solberga!

Det är färdigbyggt i Solberga!

Nej till ytterligare förtätning i Solberga. Den 12/9 anordnar Älvsjö Miljöråd ett möte för sakägarna (de som bor närmast) som direkt berörs av de förslag till förtätning  i Solberga och som nu ligger på bordet som förslag från Stockholms stadsbyggnadskontor. Miljörådet har tillsammans med Stockholms Naturskyddsförening tittat närmare på de natur och miljövärden som hotas … Continue reading »

Categories: Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Det är färdigbyggt i Solberga!

Välkomna till Biologiska Mångfaldens Dag 18/5 2019!

Fatal error: Uncaught TypeError: count(): Argument #1 ($value) must be of type Countable|array, bool given in /customers/f/0/2/alvsjomiljorad.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php:3438 Stack trace: #0 /customers/f/0/2/alvsjomiljorad.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php(307): convert_smilies('

apply_filters('

apply_filters('', Array) #5 /customers/f/0/2/alvsjomiljorad.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php(429): apply_filters('get_the_excerpt', '', Object(WP_Post)) #6 /customers/f/0/2/alvsjomiljorad.se/httpd.www/wp-includes/post-template.php(394): get_the_excerpt() #7 /customers/f/0/2/alvsjomiljorad.se/httpd.www/wp-content/themes/adventure-journal/loop.php(145): the_excerpt() #8 /customers/f/0/2/alvsjomiljorad.se/httpd.www/wp-includes/template.php(772): require('/customers/f/0/...') #9 /customers/f/0/2/alvsjomiljorad.se/httpd.www/wp-includes/template.php(716): load_template('/customers/f/0/...', false, Array) #10 /customers/f/0/2/alvsjomiljorad.se/httpd.www/wp-includes/general-template.php(204): locate_template(Array, true, false, Array) #11 /customers/f/0/2/alvsjomiljorad.se/httpd.www/wp-content/themes/adventure-journal/author.php(49): get_template_part('loop', 'author') #12 /customers/f/0/2/alvsjomiljorad.se/httpd.www/wp-includes/template-loader.php(106): include('/customers/f/0/...') #13 /customers/f/0/2/alvsjomiljorad.se/httpd.www/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/f/0/...') #14 /customers/f/0/2/alvsjomiljorad.se/httpd.www/index.php(17): require('/customers/f/0/...') #15 {main} thrown in /customers/f/0/2/alvsjomiljorad.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 3438