Author Archives: Älvsjö Miljöråd

Älvsjö Miljöråd har yttrat sig om förslaget till ny detaljplan i kvarteret Kavelbron

Älvsjö Miljöråd har den 29 november 2021 yttrat sig om förslaget till förändring av detaljplanen för Kavelbron 2 mfl. Kvarteret som förslaget gäller ligger mellan Segervägen och Sjättenovembervägen. Förslaget är en i en lång rad planer från Stockholms stadsbyggnadskontor som stödjer sig på Stockholms Översiktsplan från 2019 och som syftar till att göra om stora … Continue reading »

Categories: Förtätning i trädgårdsstaden, Hot mot biologisk mångfald | Kommentarer inaktiverade för Älvsjö Miljöråd har yttrat sig om förslaget till ny detaljplan i kvarteret Kavelbron

Hjälp till att rädda Herrängskogen!

Ytterligare ett uppskattat grönområde hotas i vår stadsdel! Herrängsskogen även kallad Rulleskogen är belägen intill Vantörsvägens södra sida. Skogen är kuperad och består av hällmarksskog. I de mer högglänta partierna finns inslag av kala klipphällar. I stadens egna dokument beskrivs skogen som ”mycket värdefull”. Området är klassat som ekologiskt särskilt betydelsefull skogsmiljö med skyddsvärda träd som … Continue reading »

Categories: Exploatering av naturområde, Hot mot biologisk mångfald | Kommentarer inaktiverade för Hjälp till att rädda Herrängskogen!

Miljörådet ligger på om Älvsjövägen – äntligen svar från Daniel Hellden!

Det kom ett svar om Älvsjövägen! Miljöborgarrådet Daniel Hellden svarar äntligen Älvsjö Miljöråd genom sin sekreterare Thomas Karlsson. Det är miljörådets Sven Erik Hargeskog som gjort en kämpainsats när det gäller miljöproblemen runt Älvsjövägen och som gång på gång mejlat till Hellden, trafikpolisen och miljöförvaltningen för att efterfråga varför de utlovade åtgärderna dröjer. Det är … Continue reading »

Categories: Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Miljörådet ligger på om Älvsjövägen – äntligen svar från Daniel Hellden!

Starkt motstånd mot nya exploateringar i stadsdelen Solberga!

Älvsjö Miljöråd har tillsammans med engagerade solbergabor och Lokal hyresgästföreningen Kristallskon hållit ett antal möten i Solberga för att diskutera det exploateringsplaner som presenterats och som skulle fortsätta omgestaltningen av hela Folkparksvägen. Ingreppen är omfattande och hotar dels den skyddsklassning som Stadsmuseet gjort av hela stadsdelens kulturmiljö och arkitektoniska värden, dels hotas ekologiska värden när … Continue reading »

Categories: Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Starkt motstånd mot nya exploateringar i stadsdelen Solberga!

Det är färdigbyggt i Solberga!

Nej till ytterligare förtätning i Solberga. Den 12/9 anordnar Älvsjö Miljöråd ett möte för sakägarna (de som bor närmast) som direkt berörs av de förslag till förtätning  i Solberga och som nu ligger på bordet som förslag från Stockholms stadsbyggnadskontor. Miljörådet har tillsammans med Stockholms Naturskyddsförening tittat närmare på de natur och miljövärden som hotas … Continue reading »

Categories: Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Det är färdigbyggt i Solberga!

Välkomna till Biologiska Mångfaldens Dag 18/5 2019!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/f/0/2/alvsjomiljorad.se/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 2871
Categories: Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Välkomna till Biologiska Mångfaldens Dag 18/5 2019!

Mitti Söderort: Paddpatrullen är redo att rycka ut

Länk till senaste artikeln om ”paddpatrullen” från Mitti Söderort 9/4 2019 Paddpatrullen är redo för utryckning i Långsjö  

Categories: Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Mitti Söderort: Paddpatrullen är redo att rycka ut

Kom med och rädda Långsjöns paddor undan trafikdöden!

Paddrapporten, torsdag 4 april Det råder full beredskap och väntan hos alla grodvänner i Långsjöområdet. Precis som vanligt har Rädda Långsjöns Grodor organiserat upp ett nätverk med beredskap att rycka ut på ”grodvandring” för att handplocka bort alla paddor som riskerar att dödas av bilar och bussar på de hårt trafikerade vägarna i området. Många … Continue reading »

Categories: Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Kom med och rädda Långsjöns paddor undan trafikdöden!

Röda stugan måste få en bra användning!

Arbetet för att rädda Röda stugan vid Korkskruven kommer att fortsätta med full kraft även 2019. Älvsjö Miljöråd stödjer arbetet och sitter med i den samordningsgrupp som bildats och som leder arbetet för att värna den gamla stugan. Det har utkristalliserats sig många bra idéer för stugans framtid. Vi hoppas att Stockholms stad tar sitt … Continue reading »

Categories: Älvsjöskogen | Kommentarer inaktiverade för Röda stugan måste få en bra användning!

Miljörådet krav och frågor om Älvsjövägen ställda till Trafikkontoret!

Älvsjö Miljöråd fortsätter att trycka på för skyndsamma bättringsåtgärder på Älvsjövägen. Efter åtskilliga brev och skrivelser till ansvariga på stadens Trafikkontor kan vi tyvärr konstatera att ingeting har hänt för att förbättra situationen på Älvsjövägen som fortfarande är mycket hårt belastad av bil- och lastbilstrafik. De existerande regleringarna fungerar helt enkelt inte. Här kan du … Continue reading »

Categories: Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Miljörådet krav och frågor om Älvsjövägen ställda till Trafikkontoret!