Peab bygger bostadsrätter i hårt trafikbuller ca 100m från E4/E20!

Posted by on 12 februari, 2018

Frågan som många ställer sig när nu byggföretaget Peab väljer att utnyttja sitt bygglov i kv. Månstenen är om det verkligen finns människor som är villiga att lägga ut flera miljoner på sitt livs kanske viktigaste affär och köpa en bostadsrätt drygt 100 m från motovägen E4 / E20! Det är ett enormt bullerutsatt område med en av sveriges hårdast trafikerade vägar ca 100 meter från bostäderna, dessutom med en tidvis dålig luftkvalite. Osunt byggande säger vi och helt obegripligt att Peab ens vill figurera i sammanhanget.

Miljörådet kommer att följa denna fråga mycket noggrannt. Det är inte bara motorvägen som har hård trafik. Den allra närmaste vägen, Kontrollvägen är sedan några år tillbaka mycket hårt belastad. Som grädde på moset planerar nu också staden att öppna upp ett stort ingångshål i berget på andra sidan bergknallen för att under flera år bygga vad man kallar Mässtunneln. En flera km lång tunnel skall sprängas ut i urberget under bl.a Peabs hus. Här kan vi tala om fin boendemiljö!

Bygget i kv Månstenen inleds inom kort. Peab struntar i alla protester mot intrånget i själva Solbergaskogen och har tydligen lyckats sälja lägenheter för miljoner i en boendemiljö ca 100 meter från E4/E20, en av sveriges hårdast trafikerade vägar.

Bygget i kv Månstenen inleds inom kort. Peab struntar i alla protester mot intrånget i själva Solbergaskogen och har tydligen lyckats sälja lägenheter för miljoner i en boendemiljö ca 100 meter från E4/E20, en av sveriges hårdast trafikerade vägar.

Comments are closed.