Nedskräpning i Solbergaskogen.

Posted by on 18 mars, 2013
IMG_0469
Solbergaskogen finns med på Naturskydsföreningens skogskarta. Det betyder att den skyddsvärda skogen står under uppsikt och att det för just detta ändamål nu också finns en speciellt utsedd väktare som rapporterar och håller koll på skogen. Under helgen gjorde medlemmar i Älvsjö Miljöråd en ledsamma upptäckt  i sydbranten av skogen. I backen ner mot Kabelverket och Kavlis tomt, ganska nära det två stora ekarna i backen, hittade vi denna kabelhärva slängd ute i naturen. En del av er har redan tipsat och sett det här men jag har själv inte kommit i kontakt med just denna härva tidigare. Vi har anmält det hela med bilder och platsangivelse till stadsdelsförvaltningen för det var mer skräp än vi kunde bära med oss vid besöket.
En sorglig syn efter den allt vanligare rensningen av stulen kabel för kopparavsalu.
Det märkliga är att ingen sett eller anmält de som hållit på med detta slitgöra.
Helge T

Comments are closed.